Open Monumentendag in Vrasene

8 september @ 10:00 - 18:00

< Terug naar het overzicht

De befaamde Open Monumentendag zal dit jaar in Vrasene plaatsvinden. Uiteraard in het thema van 888 Jaar Vrasene in 2024

Open Monumentendag in Vrasene

8 september @ 10:00 – 18:00

 

Gemeente Beveren stelt dit jaar op de hoogdag van het onroerend erfgoed Hof ter Welle, Fort Liefkenshoek en niet in het minst 888 jaar Vrasene in de kijker.

In Vrasene zijn volgende locaties geopend:

  • Oud Gemeentehuis: tentoonstelling ‘Vrasene door de eeuwen heen’ is voor de laatste keer te bezoeken, van 10 tot 18 uur. Daarna verhuist een deel van de tentoonstelling naar Erfgoedhuis Hof ter Welle (vanaf 22 september tot eind november op woensdag en zondag van 14 tot 17 uur).
  • Heilig-Kruiskerk.
  • OC ’t Klooster: een selectie van oude foto’s geeft u een indruk van het gebouw ten tijde van de zusters Franciscanessen.
  • Brouwerijsite Goossens: de oude schoorsteen geeft u samen met een fotoreportage een beeld van hoe de brouwerij ooit deze site tot leven bracht.
  • Bakkerij Maes: in de authentieke bakkerswinkel zijn enkele Vrasense producten te koop: bier Brader(h)ik, perentaartje ‘tuuver(p)eir’, boek Braderick en verschillende t-shirts. Ook oude foto’s en recepten van de voormalige bakkerij zijn te bewonderen.
  • Dienstencentrum Den Birkenblok: reus Birken Blok heet u welkom in de prachtig herbestemde kapel. Mogelijkheid om ter plaatse een Brader(h)ik biertje of een perentaartje te consumeren.

 

Verzameling van alle activiteiten in de gemeente Beveren op https://www.beveren.be/nl/openmonumentendag

Algemene brochure ‘Open Monumentendag in het Waasland’ is gratis af te halen in Dienstencentrum Den Birkenblok (Oude Dorpsstraat 15) en in oud gemeentehuis (openingsuren tentoonstelling).

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
10:00 - 18:00
Site:
https://www.beveren.be/nl/openmonumentendag

Organisator

Vrasene 888

Locatie

Centrum Vrasene