Boekvoorstelling “Braderick Heren en pachters in de polder van Vrasene”

28 april @ 10:30 - 13:00

< Terug naar het overzicht

In “Braderick. Heren en pachters in de polder van Vrasene” gaan historici Bert Verwerft en Kevin Poschet op zoek naar de wortels van de familie Braderic(k). Aan de hand van een uniek polderleen duiken ze in 888 jaar geschiedenis, van de vroegste nederzettingen aan de rand van de Wase polders tot het hedendaagse landschappelijke erfgoed.

Vanuit deze polder passeert de grotere Vlaamse en Europese geschiedenis de revue: van poldermagnaten en feodale heren in de middeleeuwen tot de hoogdagen van het Antwerpse kapitalisme, de godsdienstconflicten, militaire overstromingen en herinpolderingen, tot de onstuitbare opmars van de moderne wereld.

Aan de hand van archieven, kaartmateriaal, landboeken en nalatenschappen reconstrueren de auteurs de wereld van de mensen die de polder vorm gaven, van de adellijke grootgrondbezitter tot de grote en kleine pachtboeren.

Op zondag 28 april 2024 wordt het boek voorgesteld door de auteurs in Vrasene. Er is een mogelijkheid om het boek vooraf te bestellen via voorintekening aan de speciale prijs van 35 euro (in plaats van 39 euro). Betalen gebeurt door middel van een factuur die u na afloop van de boekvoorstelling wordt toegestuurd. U ontvangt het boek op de boekvoorstelling, met de mogelijkheid om het te laten signeren door de auteurs.

Zondag 28/04/2024 – van 10.30u. tot 13.00u. Heilige Kruiskerk, Kerkstraat 1, Vrasene

Gratis toegang en in samenwerking met de dienst Erfgoed Beveren.

Ga naar uit in Vlaanderen.

 

Ja ik wil het boek bestellen 

 

 

Locatie

Heilig Kruiskerk
Kerkstraat 1
Vrasene, Oost-Vlaanderen 9120 België
+ Google Maps